21. 12. 2015   PhDr. Vojtěch Bednář

Vážení manažeři, jednatelé, majitelé, vedoucí, ředitelé, členové představenstev. A další naši čtenáři. Přejeme vám touto cestou šťastné a veselé vánoce. A hodné lidi…

Bývá zvykem, že ať už jsme nábožensky věřící, anebo ne, přejeme si k vánocům vše dobré. Je to součást naší kultury. Je to správně, pozitivní sociální akty, kam patří i tato přání, jsou něco, co v životě potřebujeme.  Většina našich přání, alespoň těch pracovních, se váže k výkonu. Chceme být úspěšní. Chceme peníze. Chceme uznání?  Dovolte nám, aby naše přání k vánocům pro vás, naše čtenáře a klienty, bylo trochu jiné.

Firemní sociolog vám přeje šťastné a veselé vánoce, a hodně úspěchů v roce 2016. Přejeme vám, abyste byli úspěšnými lídry, které lidi poslouchají ne proto, že je mohou trestat a znepříjemňovat jím život ale proto, že v nich vidí ty, kteří jím ukazují směr. Přejeme vám, abyste měli s vašimi podřízenými a zaměstnanci trpělivost. Přejeme vám, abyste je uměli ocenit, pochválit, abyste jím uměli říct, že jste s jejich prací spokojeni. Také vám přejeme, abyste je uměli potrestat, a abyste se nezdráhali jím říct, co je špatně, když je něco špatně. Přejeme vám, abyste dokázali potěšit, podpořit, ale také bez výčitek a jasně říct ne, protože i to je důležitá dovednost každého manažera.

Přejeme vám, aby vás vaši lidé nestresovali, a abyste, pokud nechcete, na ně nemuseli myslet poté, co jste odešli z práce. Přejeme vám, abyste mohli věřit, že vše, co dělají, je ku prospěchu a v profit firmy, a také, že když se něco pokazí, budete prvními, kdo se to dozví. Přejeme vám, abyste byli spokojení s lidmi. Aby lidé byli spokojení s vámi.

Rádi vám v tom pomůžeme.

Vaši poradci Firemního sociologa.

Přihlásit odběr na LinkedIn

PhDr. Vojtěch Bednář

PhDr. Vojtěch Bednář

Specializuji se na otázky vedení, motivování, řízení lidí ve firmách, vytváření a udržování firemní kultury. Pracuji s manažery a vedoucími pracovníky na všech úrovních a pomáhám jim pracovat s lidmi. Efektivně, smysluplně a přátelsky.

více o autorovi
články autora

Mgr. Petr Hlušička

Mgr. Petr Hlušička

Odborný psycholog zabývající se především aplikovanou psychologií v oblasti lidských zdrojů.

více o autorovi
články autora

PhDr. Jan Drahoňovský

PhDr. Jan Drahoňovský

Psychologické poradenství v rámci firmy i osobního života, školení, semináře

Témata: Komunikační pasti a bariéry, přesilové hry a manipulace, stresové zatížení, propojení práce a osobního života, existenciální dilemata apod.

více o autorovi
články autora

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Jako advokát s výlučnou specializací na pracovní právo jsem s našimi klienty absolvoval nespočetně kontrol ze strany inspekce práce, stejně tak jako mám za sebou nepřeberná jednání s odborovými organizacemi a soudní řízení týkající se pracovního práva (pracovní úrazy, nemoci z povolání, odstupné, neplatné výpovědi a okamžitá zrušení, spory z kolektivních smluv, diskriminace, náhrada škody aj.).

více o autorovi
články autora


© 2024 Firemní sociolog | ISSN 1805-6520