11. 12. 2017   Mgr. Petr Hlušička

Pomalu končí doba firemních večírků. Ty mají poměrně různorodou formu od velkých slavnostních až po komorní setkání v prostorách společnosti. Co ale jako vedoucí můžete realizovat je i obyčejný společný oběd, který Vám může podpořit a pozitivně ovlivnit celý tým.

Firemním večírkem, který může být často vnímám pouze jako formální gesto, můžete své podřízené potěšit. Ale v rámci menších skupin či týmů může vedoucí zvolit osobnější rovinu a vzít své podřízené na neformální oběd. V tomto případě nemusí jít nutně o velkolepou hostinu, postačí oblíbená restaurace či podnik v okolí. Zaměstnanci ocení možnost si popovídat si nejen s kolegy ale i se šéfem mimo prostředí společnosti.

Tímto můžete ukázat jakým hodnotám dáváte důraz, podpořit sounáležitost týmu a získat spoustu neocenitelných informací. Pozitivní dopady takovéhoto oběda bohatě převýší nejeden slavnostní večírek.

PhDr. Vojtěch Bednář

PhDr. Vojtěch Bednář

Specializuji se na otázky vedení, motivování, řízení lidí ve firmách, vytváření a udržování firemní kultury. Učím manažery na všech úrovních pracovat s lidmi tak aby firmu vnímali jako součást svého života, aby jejich práce byla efektivní, smysluplná a naplňovala potřeby firmy i jich samotných.

více o autorovi
články autora

Mgr. Petr Hlušička

Mgr. Petr Hlušička

Odborný psycholog zabývající se především aplikovanou psychologií v oblasti lidských zdrojů.

více o autorovi
články autora

PhDr. Jan Drahoňovský

PhDr. Jan Drahoňovský

Psychologické poradenství v rámci firmy i osobního života, školení, semináře

Témata: Komunikační pasti a bariéry, přesilové hry a manipulace, stresové zatížení, propojení práce a osobního života, existenciální dilemata apod.

více o autorovi
články autora


© 2018 Firemní sociolog | ISSN 1805-6520